Mainos

Liito-oravan suojelu puhuttaa eduskunnassa

Liito-oravan suojeleminen uhanalaisena lajina alkaa koetella monien suomalaisten päättäjien sietokykyä. Asiaa ihmeteltiin monella suulla pääministeriä myöten eduskunnan kyselytunnilla.

Kansanedustaja Ulla Juurola (sd.) kyseli, ovatko säännökset ajan tasalla, kun liito-oravia arvioidaan olevan jo useita kymmeniä tuhansia.

Ympäristöministeri Jouni Backman (sd.) vastasi, että EU:n direktiivin luettelot uhanalaisista lajeista sitovat myös Suomea, mutta Suomi on pyrkinyt ottamaan esille mahdollisuutta tarkistaa luetteloita. Ilman tieteellisiä selvityksiä yksittäisten lajien poistamiseen tai lisäämiseen ei Backmanin mukaan kuitenkaan voida ottaa kantaa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisella (kok.) oli selvä mielipide: liito-orava pitää poistaa EU:n direktiivin uhanalaisten lajien liitteestä. Koskisen mielestä liito-orava ei ole missään tapauksessa uhanalainen Suomessa, ja rajan takana Venäjällä niitä on jo kymmeniä miljoonia. Koskisen mukaan nykyinen tilanne aiheuttaa ongelmia esimerkiksi metsänhakkuissa ja rakentamisessa.

Vihreiden Erkki Pulliainen huomautti, että EU-maista liito-oravia on vain Suomessa, ja EU:n ratkaisuissa kysymys on unionin omalla alueella olevan eläinkannan säilyttämisestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.