Liikuttunut Sting palasi Lähi-idästä

Lähi-idän levottomasta tilanteesta huolestunut brittiläinen megatähti Sting paljasti Kairossa pitämässään lehdistötilaisuudessa, että hänen alueella pitämänsä konsertit olivat saaneet hänet liikutuksen valtaan.

Sting konsertoi viime viikolla Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja Jordaniassa, missä hänelle lahjoitettiin arabivaatteet. Brittitähti oli pannut liikuttuneena merkille, että yleisö lauloi mukana jopa niitä kappaleita, jotka hän oli säveltänyt jo 20 vuotta sitten.

- Konsertit herkistivät mieleni myös siksi, että jotkin lauluistani kertovat vertauskuvallisesti nimenomaan Palestiinan tilanteesta, sanoi punaruutuiseen arabihuiviin ja valkoiseen kaapuun sonnustautunut rocktähti toimittajille.

Egyptin-konserttiinsa valmistautunut Sting ei suostunut antamaan Lähi-idän tilanteesta varsinaista poliittista lausuntoa vaan tyytyi toteamaan: - Tulevaisuutta ei rakenneta tankeilla eikä raivaustraktoreilla vaan neuvottelupöydän ääressä ja rauhanprosessissa.

Kymmenen prosenttia Stingin konserttilippujen tuotosta menee palestiinalaislasten hyväksi brittiläisen Medical Aid for Palestinians -avustusjärjestön kautta. Police-yhtyeen entinen nokkamies toivoo, että hänen esimerkkinsä kannustaisi muitakin rock- ja poptähtiä uskaltautumaan Lähi-itään.

Lue myös:

    Uusimmat