Mainos

Liikuntavammaisilla vaikeaa Linnan juhlissa

Linnan itsenäisyyspäivän juhlissa voitaisiin huomioida vammaiset paremmin useilla tavoilla. Juhliin kutsutun turkulaisen vammaisaktivistin Tiina Lahtosen mukaan liikuntavammaiset joutuvat muun muassa kulkemaan vastaanotolle keittiön kautta, koska Mariankadun sisäänkäynti on esteellinen.

Ihmisoikeusjuristi Jukka Kumpuvuoren seuralaisena juhlavastaanotolle kutsuttu Lahtonen oli Linnan juhlissa myös vuonna 2005. Vaikka muistot juhlista ovat hyvät ja tilaisuus arvokas kunnianosoitus, löytyy juhlista myös kritisoitavaa. He joutuivat esimerkiksi odottamaan muualla muiden vieraiden saapumista.

- Kaikki muut saivat katsoa televisiosta niissä yläsaleissa muiden vieraiden sisääntuloa. Vammaisvarikolla ei ole tv:tä, joten me istuimme tyhjän panttina kaksi tuntia, Lahtonen kertoo.

CP- ja liikuntavammaisen Lahtosen pukuun liittyy monta tarinaa. Hänen miehensä toi päällimmäisen silkkikankaan Intiasta Bangaloresta ja ohuemman silkin valitsi pariskunnan kuurosokea ystävä Delhin suurimmasta kangaskaupasta. Katseenkiinnittäjänä loistaa vammaisen tekstiilitaiteilijan Jenni-Julia Vallinheimon tekemä koru.

- Haluan edistää sitä, että kulttuuri on kaikkien saavutettavissa, Lahtonen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.