Liikuntarajoite ei ole este urheilemiselle – Otso ajaa hyvän asian puolesta käsipyörällä Suomesta Pariisiin

Team Rynkebyn Otso Laxenius käsipyöräilee Suomesta Pariisiin 8:29
Katso video: Team Rynkebyn Otso Laxenius käsipyöräilee Suomesta Pariisiin.

Moni meistä ajattelee, että liikuntarajoite olisi este urheilemiselle, vaikka asia ei todellakaan ole näin.

Sen meille todistavat jatkuvasti esimerkiksi kaikki Suomen paraurheilijat, jotka rajoitteista huolimatta kisaavat oman lajinsa huipulla. Aina ei tarvitse myöskään kilpailla, vaan urheilla voi myös harrastuksena, tai sitten esimerkiksi hyväntekeväisyyden vuoksi.

Heinäkuussa nähdään laaja tempaus, kun hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue Team Rynkeby pyöräilee Pariisiin eri Euroopan kohteista.

Myös Suomen joukkueet lähtevät tuolloin kohti Pariisia, jossa kaikkien maiden joukkueet kohtaavat heinäkuun 16. päivänä. Pituutta matkalle Pariisiin tulee noin 1200 kilometriä.

Yksi matkalle lähtijöistä on helsinkiläinen Otso Laxenius, joka vammautui pienenä lapsena Etiopiassa. Hänen tavoitteenaan on käsipyöräillä osa tuosta matkasta – ja olla samalla toinen henkilö, joka sen olisi käsipyörällä taittanut.

Hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue Team Rynkeby on eurooppalainen joukkue, joka toimii yhdeksässä eri maassa. Tänä vuonna mukana on 2400 pyöräilijää ja 550 huoltotiimin jäsentä. Tavoitteena on kerätä rahaa vakavasti sairaille lapsille ja heidän perheilleen.

Suomen yhdeksän joukkuetta luovuttavat keräämänsä varat Lasten syöpäsäätiö Aamulle, joka tukee lasten syöpien tutkimusta sekä Sylvalle, joka tukee syöpään sairastuneiden lasten perheitä.

Katso lisää Team Rynkebyn tempauksesta ja Laxeniuksen osuudesta siinä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat