Mainos

Liikuntapalveluja tutkitaan

Kuntalaisten tasa-arvon toteutumista liikuntapaikkojen rakentamisessa ja liikuntapalveluissa selvitetään tutkimuksella. Jyväskylän yliopiston tutkijaryhmä on saanut tutkimusta varten opetusministeriöltä 350 000 markan apurahan.

Suomessa oli tämän vuoden helmikuussa lähes 29 000 liikuntapaikkaa, joiden rahallinen uushankinta-arvo oli 60 miljardia markkaa. Kunnissa oli vireillä samaan aikaan liikuntapaikkojen rakennushankkeita 2 miljardilla markalla. Professori Kimmo Suomen työryhmä tutkii, miten kuntalaisten tasa-arvo toteutuu liikuntapaikkojen rakentamisessa ja suunnittelussa.

Liikuntapaikkoihin käytetään hyvin vaihtelevasti rahaa kunnittain. Jyväskylässä liikuntaan upposi kuntalaista kohden 760 markkaa, kun Espoossa selvittiin 311 markalla ja Kihniöllä vain 56 markalla. -Tasa-arvotutkimus on välttämätöntä, koska liikuntarakentamisessa liikkuu paljon rahaa ja sen suunnittelemisella on suuri liikunnan harrastamiseen liittyvä vaikutus, Kimmo Suomi arvioi. Suomen mukaan liikuntapaikkojen rakentaminen tai rakentamattomuus suuntaa koko liikuntapolitiikkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.