Mainos

Liikunta vähentää keski-ikäisten miesten kuolemia

Kevytkin liikunta voi vähentää huomattavasti keski-ikäisten miesten menehtymisen riskiä, brittilääkärit kertoivat eilen. Tärkeintä on liikkuminen, ei niinkään se, kuinka kauan tai minkä tyyppistä harjoitus on, todetaan tutkimuksessa.

Lontoon Royal Free Hospitalin lääkärit ovat havainneet, että säännöllinen ja maltillinen liikunta vähentää istumatyötä tekevien 60-vuotiaiden sydänkohtauksen tai ennenaikaisen kuoleman riskiä lähes puolella.

Lääkärit eivät kehota maratoneille, mutta suosittelevat kävelyä, pyöräilyä, uintia ja puutarhan hoitoa. Kunhan liikunta on säännöllistä, sen terveysvaikutukset voivat olla huomattavat. Liikunnan aloittamisesta havaittiin olevan hyötyä myös niille miehille, jotka eivät ole aiemmin urheilleet.

The Lancet -lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 7735 miestä, jotka olivat 40-59-vuotiaita. Heitä haastateltiin ensimmäisen kerran 1970-luvun loppupuolella ja uudelleen 1990-luvulla. Toiseen haastattelukierrokseen osallistui 6 000 miestä. Heidän keski-ikänsä oli 63 vuotta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.