Mainos

Liikunta- ja taideaineluokkia ajetaan alas säästöjen takia

Monessa kunnassa aiotaan säästää koulujen musiikki-, kuvaamataito- ja liikuntaluokista.

Esimerkiksi Oulun kaupungin ensi vuoden talousarvioesityksessä ehdotetaan, että kaikki alakoulujen erikoisluokat lakkautetaan. Myös esimerkiksi Seinäjoella, Jyväskylässä, Kouvolassa ja Lappeenrannassa lakkautukset ovat olleet ainakin esillä.  

Opetusalan Ammattijärjestöstä OAJ:stä kerrotaan, että kunnat säästävät myös vaikeuttamalla erikoisluokkien toimintaa ja valinnaisaineiden ottamista. Tämä tapahtuu esimerkiksi nostamalla vaaditut ryhmäkoot niin suuriksi, että ryhmiä ei tarvitse perustaa.  

Säästötarpeen lisäksi Oulussa on käytetty perusteena kuntaliitoksista juontuvaa tasa-arvo-ongelmaa. Perustelun mukaan liitoskuntien asukkaat ovat epätasa-arvoisessa asemassa verrattuna entisen Oulun alueella asuviin, koska kaikki musiikki-, kuvaamataito- ja liikuntaluokat ovat kuntaliitoksia edeltäneessä vanhassa Oulussa.  

– Jos olisi hyvät taloudelliset ajat, oltaisiin lähdetty laajentamaan erikoisluokkatoimintaa, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Piia Rantala-Korhonen.  

Jyväskylässä erikoisluokat saattavat lakata muutaman vuoden päästä, kun uusi opetussuunnitelma tulee voimaan. Kaupungin mukaan vuoden 2016 opetussuunnitelma ja tuntijako eivät enää mahdollista tavallisesta poikkeavaa opetusta. OAJ:n mielestä Jyväskylän tulkinta on täysin väärä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja