Mainos

Liikkuvat gourmet-ravintolat uusi hitti Los Angelesissa

Ne kiiltävät uutuuttaan, kulkevat kumipyörillä ja tuoksuvat hyvälle. Kyseessä on Los Angelesin uusin villitys: Gourmet-ruokaa myyvät, liikkuvat ravintolat, jotka kiertävät kaupunkia.

Tavalliset catering-autot ovat jo pitkään tarjoilleet perusruokaa, kuten hodareita, hampurilaisia ja tacoja sinikaulusväelle. Ne ovat tyypillisesti pysähtyneet rakennustyömaille, bisnespuistoihin ja kansan-tapahtumiin. Liikkuvien gourmet-keittiöiden bisnesidea on sama. Ne myyvät ruokaa autoista. Mutta uutta ovat ruokalista ja asiakaskunta.

Gourmet-autot myyvät kohtuuhintaan etnisiä ruokia, joita saattaisi löytää paremmista ravintoloista. Niiden asiakaskunta koostuu nuorista, hyväpalkkaisista valkokaulustyöntekijöistä. Mm. Playboyn työntekijät pyysivät taannoin erästä gourmet-autoa pysähtymään päämajansa edessä Beverly Hillsissä lounasaikoihin. Tiedon siitä, missä gourmet-auto kulloinkin liikkuu, he saavat niiden tweettejä seuraamalla.

Los Angelesissa liikkuvat 20 gourmet-autoa päätyvät työpäivän päätyttyä downtownissa sijaitsevalle varikolle, jossa sijaitsee yritys nimeltä Road Stoves. Sen omistavat Josh Hiller ja Morris Appel. Miehet omistavat autot, jotka maksavat 80 tuhatta euroa kappale. Heidän liiketoimintaansa on vuokrata autot ja toimittaa luvat, vakuutukset, reitti-kartat ynnä muut paperiasiat niille yrittäjille, joilla on hyvä bisnes-idea, eli ruokalista.

Sadoista hakijoista valitaan mukaan parhaimmat. He pääsevät bisneksen syrjästä kiinni vain muutaman tonnin alku-investoinnilla. Red Stoven ensimmäinen hitti oli vuosi sitten aloittanut Kogi Korean Barbecue. Kogi on nykyään kultti-juttu LA:n muodikkaissa piireissä.

"Kiinteät" ravintolat ynseinä

Kiinteät ravintolat eivät pidä pyörien päällä liikkuvista kilpailijoistaan. Ravintoloitsijoiden lobbaus sai viime vuonna paikalliset poliitikot säätämän lain, joka rajoittaa meksikolaista ruokaa myyvien loncheras-autojen pysäköinti-ajan yhdessä paikassa tapauskohtaisesti puolesta tunnista tuntiin.

Ruoka-autojen yrittäjät sanovat, että heidän on mahdotonta toimia niin lyhyen parkkiajan puitteissa. Nyt tämä laki on voimassa ja koskee tietysti myös gourmet-autoja. Ne on häädetty pois Wilshire Boulevardilta ja West Hollywoodista, mutta muualla ruoka-autot ovat saaneet olla melko rauhassa.

Eli nykyään Los Angelesin kaduilta voi ostaa suoraan autoista sellaisia herkkuja kuin lihavartaita, aasialaisia mini-makupaloja, vietnamilaisia voileipiä, intialaista, orgaanista ruokaa, ja yksi auto on omistettu pelkästään jälkiruuille. Bon appetit!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.