Mainos

Liikkuva poliisi kehottaa laskemaan ajonopeuksia

Liikkuva poliisi kehottaa autoilijoita laskemaan ajonopeuksia jäisiä ajokelejä vastaaviksi. Tarvittaessa nopeuksia on laskettava jopa alle 80 kilometrin talvirajoitusten.

Joulun paluuliikenteen huippu on vielä edessäpäin, liikkuva poliisi muistuttaa. Joulunajan liikenteessä oli jo tähän iltaan mennessä kuollut 11 ja vammautunut useita ihmisiä.
-Ei riitä, että vain muutamat varovaiset laskevat nopeuttaan, liikkuva poliisi korostaa.

Jos vain pieni osa laskee nopeutta, nopeuserot kasvavat ja ohitustarve lisääntyy. Samalla auton hallinta talvikelissä vaikeutuu ja peräänajoriski kasvaa. Tyypillinen talviliikenteen onnettomuus on suistuminen vasemmalle vastaantulevan eteen. Riski kasvaa silloin, kun tien pinta on luminen tai jäinen.

Suistumisonnettomuudet alkavat ajoneuvon hallinnan menettämisestä. Koska renkaisiin ja keleihin ei voi itse vaikuttaa, eikä auton käsittelytaitoakaan kykene parantamaan yhden matkan aikana, ajonopeuden laskeminen on paras keino onnettomuuksien välttämiseksi.

Todella huonoissa keleissä kannattaa harkita myös matkalle lähdön siirtämistä. Jos keliolot jatkuvat yhtä vaikeina, edessä voi olla 90-luvun synkin onnettomuustilasto, liikkuva poliisi varoittaa. Tähän mennessä joululiikenteen pahin vuosi tällä vuosikymmenellä oli 1991. Tuolloin kuoli 15 ihmistä. Viime joulun liikenteessä kuoli neljä ihmistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.