Mainos

Liikkuva poliisi harkitsee lomautuksia

Liikkuva poliisi harkitsee lomautuksia jotka koskisivat yli 650 henkilöä. Sisäasiainministeri Kari Rajamäki pitää liikkuvan poliisin antamaa lomautusvaroitusta ennenaikaisena.

Liikkuva poliisi on antanut ennakkoilmoituksen mahdollisesta lomautuksesta. Ilmoitus koskee noin 660:tä henkeä. Yt-menettely alkaa elokuun lopulla.

Liikkuvan poliisin mukaan tämän vuoden määrärahat eivät riitä palkkoihin. Määrärahoista puuttui noin kuukauden palkkausmenoja vastaava summa.

Ratkaisua on etsitty neuvotteluteitse. Liikkuvan poliisin mukaan sopeuttamistoimista huolimatta määrärahavaje on vielä ylivoimaisen suuri.

Mahdolliset lomautukset ajoittuisivat marras-joulukuuhun.

Rajamäki: Lomautusvaroitus ennenaikainen

Sisäasiainministeri Kari Rajamäki pitää liikkuvan poliisin antamaa lomautusvaroitusta ennenaikaisena.

Rajamäen mukaan sisäministeriön johto on selvittänyt yhdessä poliisin ylijohdon kanssa niin paikallispoliisin kuin valtakunnallisten yksiköidenkin resurssitilannetta. Kaikkiin tilanteisiin on löydetty ratkaisu ilman, että henkilöstöä olisi tarvinnut lomauttaa.

Sisäministeriö asetti 1. elokuuta työryhmän selvittämään liikkuvan poliisin taloudellista tilaa ja siihen johtaneita syitä. 22. elokuuta työnsä päättävä ryhmä myös tekee toimenpide-ehdotukset taloudellisen tilan korjaamiseksi.

-Jatkossakin poliisin sisäiset rahoitusongelmat ratkaistaan neuvotteluilla, ilman lomautusuhkia. Liikkuvan poliisin lomautusvaroitus on siten ennenaikainen ja ajoituksellisestikin erittäin huono, Rajamäki painottaa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 04.08.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.