Mainos

Liikenteessä on kuollut jo sata ihmistä tammi-huhtikuussa

Pelkästään huhtikuussa liikenteessä kuoli 24 ihmistä. Valtaosa kuolleista matkusti jollain moottoriajoneuvolla.

Tämän vuoden tammi-huhtikuussa liikenteessä on kuollut sata ja loukkaantunut runsaat 2000 ihmistä. Vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana on kuollut 33 ihmistä enemmän ja loukkaantunut 245 ihmistä enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Tiedot pohjautuvat Tilastokeskuksen ennakkotietoihin.

Yksin huhtikuun tieliikenteessä kuoli 24 ja loukkaantui lähes 600 ihmistä (597). Kuolleita ja loukkaantuneita oli selvästi viime vuotista enemmän. Viime vuoden huhtikuussa kuoli yhdeksän ihmistä vähemmän kuin nyt, ja loukkaantui 173 ihmistä vähemmän,

- Viime vuosi oli poikkeuksellinen tieliikenteessä. Silloin kuoli ja loukkaantui tavanomaista vähemmän ihmisiä, tutkija Raini Östlund Tilastokeskuksesta selittää. Tämä vuosi on aika tavanomainen.

Valtaosa huhtikuussa kuolleista matkusti jollakin moottoriajoneuvolla. Kaksi kolmasosaa heistä (16) liikkui henkilöautolla, yksi pakettiautolla, yksi moottoripyörällä ja yksi mopolla. Kuolleista vain yksi liikkui jalan, neljä ajoi polkupyörällä.

Ministeriö ei laajenna maalattujen pysäytysviivojen käyttöä

Suojateiden yhteyteen maalattujen pysäytysviivojen käyttöä ei tulla laajentamaan, päätti liikenne- ja viestintäministeriö. Helsingin kaupungin aloite olisi ministeriön mukaan vain sekavoittanut suojatiekäytäntöä. Ministeriönkin mielestä suojateiden turvallisuutta on parannettava, ja se on jo käynyt tiehallinnon kanssa keskusteluja siitä, millä keinoin suojateistä tehdään turvallisempia ylittää.

-Suojateiden turvallisuutta on vaikea parantaa kokonaisratkaisulla. Sitä on parannettava tapauskohtaisesti riippuen siitä, millainen liikenne alueella on, onko siellä kouluja tai vanhainkoteja, hallitusneuvos Anna-Liisa Tarvainen selittää.

Hän sanoo, että liikennemerkkien heijastinkalvojen valinnalla, heräteraidoilla, hidasteilla ja korokkeilla voidaan tehdä paljon. Tienpitäjien on etsittävä oikeat ratkaisut kuhunkin paikkaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.