Mainos

Liikenteessä kuolleita alkuvuonna viimevuotista vähemmän

Kesäkuun tieliikenteessä kuoli 38 ja loukkaantui 766 ihmistä. Kuolleita oli neljä ja loukkaantuneita 62 vähemmän kuin kesäkuussa 2001, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Kuolleista 24 oli liikkeellä henkilöautolla, viisi moottoripyörällä, neljä mopolla, neljä polkupyörällä ja yksi pakettiautolla. Kuolleista miehiä oli 31 ja naisia seitsemän. Henkilöautossa kuolleiden määrä on ollut hienoisessa kasvussa 1980-luvun alusta lähtien. Nykyään liikenteen uhreista jo 70 prosenttia kuolee liikkuessaan henkilöautolla.

Liikenneturvan mukaan erityisesti nokkakolarit ovat lisääntyneet selvästi viime vuosina. Yhä useammin kuolemaan johtaneen kohtaamisonnettomuuden toinen osapuoli on raskas ajoneuvo. Liikenneturvasta muistutetaankin, että vaikka liikenteessä kuolleiden kokonaismäärä on ollut laskusuunnassa runsaan vuosikymmenen ajan, parannus on seurausta lähinnä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden kohentumisesta.

Koko alkuvuonna liikenteessä on kuollut 183 ihmistä, mikä on seitsemän vähemmän kuin vuotta aiemmin. Loukkaantuneiden määrä on sen sijaan noussut 118:lla.

Liikennekuolemat vähenivät eniten Varsinais-Suomessa, missä liikenteessä kuoli alkuvuonna peräti 13 ihmistä vähemmän kin vuoden 2001 alkupuoliskolla. Huolestuttavaa alkuvuoden lukemissa on se, että nuorten kuljettajien liikennekuolemat ovat lisääntyneet edelleen viime vuoden malliin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.