Mainos

Liikenteessä kuoli yhä vähemmän ihmisiä

Liikenneturvallisuuskehitys on olut alkuvuoden aikana hyvää. Kesäkuussa kuolonuhreja oli viisi vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Tieliikenteessä kuolleiden määrä on jatkanut laskuaan kesäkuussa. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan alkuvuoden aikana tien päällä on kuollut 122 ja loukkaantunut lähes 3600 ihmistä. Viime vuonna samana ajankohtana liikenteessä kuoli 58 ihmistä enemmän. Loukkaantuneiden määrä on laskenut viimevuotisesta 230 ihmisellä.

Kesäkuussa tieliikenteessä kuoli 31 ihmistä, mikä on viisi henkilöä vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Loukkaantuneita sen sijaan oli 146 enemmän kuin viime kesäkuussa.

Suurin osa alkuvuoden aikana tieliikenteessä kuolleista oli liikkeellä henkilöautolla. Jalankulkijoita on kuollut viisitoista.

Liikennevakuutuskeskuksen mukaan liikenneturvallisuuskehitys on alkuvuoden aikana ollut hyvää. Kehitys on ollut hyvää sekä kevyen liikenteen että moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa. Kevyen liikenteen kuolemaan johtaneet onnettomuudet ovat pudonneet puoleen. Tiedot käyvät ilmi tutkijalautakuntien tammi-kesäkuun ennakkoraportista.

Kuolemaan johtaneissa moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa kehitys on ollut myönteistä kaikissa muissa ikäryhmissä, paitsi nuorten, alle 25-vuotiaiden ryhmässä. Alle 25-vuotiaiden onnettomuuksien määrä on pysynyt ennallaan.

Takapakkia on sen sijaan tullut alkoholiepäilyjen määrässä kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa. Tänä vuonna joka kolmannen epäiltiin ajaneen humalassa kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa. Viime vuonna humalaepäilyjä oli joka neljännessä onnettomuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.