Mainos

Liikenteen tehovalvontaa - taajamien kaaharit kuriin

Poliisi panee hurjastelijat kuriin tänään alkavissa liikenneratsioissaan. Ajonopeudet joutuvat syyniin varsinkin taajamissa. Tehovalvonta jatkuu toiseen pääsiäispäivään saakka.

-Kuivat ja hyvät kelit nostavat ajonopeuksia keväisin, ja 40:n tai 50 kilometrin tuntinopeuksien taajamarajoitukset tuntuvat yhä useammasta turhan alhaisilta, kerrotaan sisäministeriöstä.
-Samalla kuitenkin kaduille ja risteyksiin ilmestyvät jarrutus- ja luistelujärjet sekä erilaiset sirpaleet kertovat reippaan ajamisen ja virheellisten tilannearvioiden seurauksista, ministeriöstä lisätään.

Poliisi jakaa myös rangaistuksia

Valvonnan tehoviikon aikana poliisi soveltaa yleisesti käytettyä seuraamusjärjestelmää. Jos ylinopeutta on 16 km/t tai enemmän määrätään sakkoa, 11-15 km/t ylinopeudesta rikesakkoa ja sitä pienemmät ylitykset käsitellään huomautuksella. Mikäli yksikin teko osoittaa vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan, kuten esimerkiksi ylinopeutta 30-50 km/t, voidaan ajokielto määrätä jo pelkästään sen perusteella.

Liikennevahinkojen tutkintalautakuntien viime vuoden ennakkoraportista käy ilmi, että kaikista kuolemaan päättyneissä liikenneturmissa yli 30 prosentissa onnettomuuden aiheuttanut osapuoli käytti yli 10 km/t:n ylinopeutta.

Liikkuva poliisi teetti viime vuona asiakastyytyväisyysselvityksen. Sen valinnan kohteena olleilta henkilöiltä kysyttiin suhtautumista liikennevalvontaan. Kysymykset lähetettiin sattumanvaraisesti henkilöille, jotka olivat saaneet valvonnan yhteydessä sakon, rikesakon tai kirjallisen huomautuksen. Vastanneista peräti 95 prosenttia katsoi, että liikennevalvonta parantaa liikenneturvallisuutta. Yli puolet vastanneista oli sitä mieltä, että poliisin puuttuminen ajoon muutti heidän liikennekäyttäytymistään turvallisemmaksi.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.