Mainos

Liikenteen kasvu Suomenlahdella lisää onnettomuusriskiä

Merivoimat on huolissaan öljylaivaliikenteen lisääntymisestä itäisellä Suomenlahdella. Yksin Primorskin sataman avaaminen tuo alueelle noin 300 suuren öljylaivan liikennelisäyksen vuodessa. Suuronnettomuuden sattuessa nykyinen öljyntorjuntakalusto olisi riittämätön.

Merivoimat pitää parhaillaan pääsotaharjoitustaan Kotkan edustalla ulkosaaristossa. Merivoimien yksi tehtävä on vastata merenkulun turvallisuudesta. Kotkassa onkin noussut esille huoli laivaliikenteen rajusta lisääntymisestä, joka on tapahtunut Primorskin sataman avauksen myötä:

- Merivoimien mukaan sinne tulee kulkemaan noin 300 suurta tankkialusta vuodessa. Se tarkoittaa poikittaisliikenteen lisääntymistä Suomenlahdella ja meidän on rajavartolaitroksen kanssa oltava kaikesta tästä selvillä, sanoo esikuntapäällikkö Pertti Malmberg merivoimista.

Viranomaisyhteistyötä on hiottu pitkään niin kotimaassa kuin venäläistenkin kanssa. Mervoimien mukaan ongelmia olisi kuitenkin tulossa, jos suurelle tankkerille sattuisi jotakin.

- Suuren öljyonnettomuuden suhteen meillä on huonot valmiudet täällä Suomessa. Suurin puute on riittämätön kalusto, Malmberg kuvaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.