Mainos

Liikenteen kääntymissääntö muuttuu

Epäloogiseksi mielletty liikenteen kääntymissääntö muuttuu, kun talvella annettu asetuksenmuutos tulee heinäkuun alusta voimaan.

Vastedes risteyksessä vasemmalle kääntyvän on lähes aina väistettävä vastakkaisesta suunnasta risteykseen tulevaa ajoneuvoa.

Tähänkin asti vasemmalle kääntyvän on tasa-arvoisessa risteyksessä täytynyt aina väistää vastaan tulevaa. Kuitenkin risteyksessä, jossa on väistämisvelvollisuutta osoittavat liikennemerkit, vasemmalle kääntyvä on saanut ajaa ensin, jos hän on ollut jo risteysalueella. Tällöin vastaantulijan on pitänyt väistää.

Ainakin käytännön ajokokemuksen perusteella autoilijat tuntevat tämän säännön melko heikosti.

Monet säännön tuntevatkin pitävät sitä epäjohdonmukaisena. Heinäkuun alusta säännöksi tulee siis se menettely, jota käytännössä useimmiten noudatetaan risteyksissä.

Ammattiautoilijat sen sijaan tuntevat nykysäännön hyvin ja käyttävät sitä myös hyväkseen. Ajoneuvoyhdistelmien kääntäminen vasemmalle voi vaikeutua, sillä uusi sääntö määrää, että pitkän ajoneuvon tulee odottaa sopivaa tilannetta ennen kuin se voi ajaa risteysalueelle.

Vasemmalle kääntyvää pitää vastakkaisesta suunnasta väistää vastedes vain, jos vasemmalla kääntyvän etuajo-oikeus on osoitettu liikennemerkin lisäkilvellä. Kyseiset risteykset ovat melko harvinaisia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.