Mainos

Liikenneyhteistyö säästäisi miljoonia

Kunnat säästäisivät huomattavia summia ja samalla parantaisivat palveluja joukkoliikennettä ja erilliskuljetuksia yhdistämällä.

Kokeiluhankkeiden perusteella kunnat voisivat säästää vuosittain jopa 70-120 miljoonaa markkaa. Liikenneministeriön työryhmä on etsinyt uusia ratkaisuja yhteiskunnalle tarpeellisiin liikennepalveluihin erityisen kokeiluhankkeen kautta. Mukana siinä oli viisitoista keskikokoista ja suurta kuntaa.

Kokeilussa kuntien joukkoliikennettä tehostettiin yhdistelemällä erilliskuljetuksia ja avaamalla niitä kaikille avoimeksi joukkoliikenteeksi. Kokeilussa yhdistettiin mm. koululaisten ja sosiaalitoimen kuljetuksia. Kokeilukuntien välittömät säästöt olivat vuositaholla vähintään 6 miljoonaa markkaa.

Jos muutkin samankokoiset kunnat toteuttaisivat vastaavat toimet, säästö olisi vuodessa noin 70 miljoonaa markkaa. 120 miljoonaan markkaan säästöt nousisivat, jos myös pienemmät kunnat ryhtyisivät toimiin, arvioi työryhmä.

Työryhmä katsoi myös, että vastuuta joukkoliikenteen kehittämisestä voitaisiin tuloksellisesti enemmän paikallistasolle. Kustannussäästöt taas voitaisiin käyttää liikennepalvelujen parantamiseen.

Kokeiluhankkeessa olivat mukana Hämeenlinna, Janakkala, Hattula, Kalvola, Kuopio, Nilsiä, Siilinjärvi, Muhos, Orimattila, Oulu, Pieksämäen seutu, Porvoo, Lapinjärvi, Askola ja Ylivieska.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.