Mainos

Liikenneviraston uudistustyö tilattiin minifirmalta ilman kilpailutusta

Liikennevirasto tilasi organisaationsa uudistussuunnitelman elokuussa pieneltä yritykseltä, jonka varsinainen toimiala on atk- ja ohjelmistokonsultointi. Yrityksen toimitusjohtaja on viraston eroavan pääjohtajan Juhani Tervalan entinen alainen.

– Ei Tervala sitä ole itse tilannut, mutta organisaation muutoshanke on toki hänen johtamansa. Pääjohtajana hän päättää organisaatiosta, sanoo lakiasiainjohtaja Rami Metsäpelto Liikennevirastosta.

Käytännössä asiakirjat allekirjoitti elokuussa virastossa johtaja Pekka Jokela.

Valitun pikkufirman liikevaihto oli viime vuonna 101 000 euroa, joten lähes 30 000 euron arvoinen työ oli sille merkittävä.

Hankintaa ei kilpailutettu, vaikka viraston taloussäännössä kilpailutuksen raja tavara- ja palveluhankinnoille on 20 000 euroa. Tästä voi poiketa vain perustelluista syistä.

– Valittu toimittaja tuntee laajasti liikennehallinnon ja Liikenneviraston toimintaa ja pystyy asiantuntemuksensa ja ammattitaitonsa perusteella tekemään toimeksiannon erittäin kiireellisessä aikataulussa, perusteli virasto kilpailutuksen ohittamista.

Päätöksen perustelussa ei kerrottu, oliko atk- ja ohjelmistokonsultointiyrityksellä osaamista organisaatioiden kehittämisestä. Yrityksen tehtävänä oli siitä huolimatta antaa ehdotus Liikenneviraston uudeksi organisaatioksi rakenteineen ja tehtävineen.

Kansliapäällikkö Harri Pursiainen kertoi tiistaina, että liikenne- ja viestintäministeriö tutkii hankinnasta tehtyä kantelua.

Liikennevirastossa uudistushanke on pantu jäihin.

– Tervala ilmoitti maanantaina johtoryhmässä, että hanke on keskeytetty, kertoo Metsäpelto.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja