Mainos

Liikennevirasto: Työsulku haittaa rataliikennettä vain vähän

Tänä aamuna alkanut VR Trackin sähköliittolaisia asentajia koskeva kolmen viikon työsulku haitannee rataverkon kunnossapitoa ja junaliikennettä vain vähän, arvioi Liikennevirasto.

Liikennevirasto toteaa tiedotteessa, että työsulun takia kunnossapidon ennakkohuollot voivat siirtyä ja viankorjaustoiminta mahdollisesti hidastua. Isommat viat rataverkolla voivat viivästyttää junaliikennettä.

Rautateiden tilaa seurataan työsulun aikana tehostetusti Liikenneviraston rataliikennekeskuksessa. Esimerkiksi myrskyt ja ukkoset voivat paikoitellen lisätä korjaustarpeita.

– Mahdollisten vikojen korjaaminen voi kestää normaalia pidempään, koska korjausryhmiä on liikkeellä tavallista vähemmän, radan kunnossapidon aluepäällikkö Eero Liehu toteaa.

Liikennevirasto odottaa, että työsulun vaikutukset ovat samantapaiset kuin viimeaikaisten sähköasentajien lakkojen aikana. Lakot eivät aiheuttaneet suuria häiriöitä junaliikenteelle.

Työsulun käynnistänyt Palvelualojen työnantajat PALTA on ilmoittanut työsulun kestävän kolme viikkoa, ellei ristiriitoihin löydetä sitä aiemmin ratkaisua.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.