Mainos

Liikennevalvonnassa uusia apuvälineitä

Liikkuva poliisi pyrkii lisäämään liikennevalvontaa teknisillä apuvälineillä.Tällainen uusi laite on jo kymmenen päivää elokuun lopulla käytössä ollut tutkanpaljastimen paljastin. Näitä australialaisen yhtiön noin tuhat euroa maksavia vempaimia Liikkuvalla poliisilla on käytössä koko maassa muutamia kymmeniä.

Tutkanpaljastimen paljastin lienee hintansa väärti laite. Näin ainakin vakuuttaa poliisineuvos.

- Kymmenen päivän aikana saimme kiinni 74 tutkanpaljastajaa, kun kesän tehovalvonnassa löytyi vain viisi paljastinta, kertoo Liikkuvan poliisin päällikkö Teuvo Veijalainen.

Liikkuva poliisi kertoo, että liikennevalvonnan määrä on pudonnut dramaattisesti.

- On tapahtunut niin, että viimeisen kymmenen vuoden aikana valvonnan määrä on pudonnut puoleen ja sitä on aivan liian vähän niin taajamissa kuin pääteilläkin.

Liikkuva Poliisi pitää nykyrahoilla esim. punaisia päin ajajien kattavaa valvontaa mahdottomana ja näkee liikennehurjastelijoiden piittaamattomuuden tarttuneen myös päättäjiin.

- Meidän kenttämiehemme ymmärtävät liikennevalvonnan merkityksen mutta ehkä ne, jotka resurssien suuntaamisesta viimekädessä päättävät eivät anna riittävää arvoa tälle turvalliselle liikkumiselle, Veijalainen sanoo.

Useinmiten poliisi sakottaa liiasta vauhdista mutta Liikkuva poliisi ei kuitenkaan alentaisi nopeusrajoituksia.

- En näkisi, että sillä saataisiin mitään olennaista turvallisuuslisää, sen sijaan pitäisi saada ihmiset paljon paremmin noudattamaan näitä voimassa olevia rajoituksia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.