Mainos

Liikennevalojen tehovalvonta poiki kymmeniä sakkoja

Liikennevalojen tehovalvonnassa on tällä viikolla annettu sakkoja kymmenille autoilijoille.

Yksin pääkaupunkiseudulla puututtiin noin 170 kuljettajan liikennevalokäyttäytymiseen. Muualla maassa poliisi pysäytti liikennevalojen laiminlyönneistä 270 kuljettajaa, joista lähes kaikki saivat sakkoja.

Helsingin, Espoon, Vantaan ja Järvenpään kihlakuntien alueella paikallispoliisi ja liikkuva poliisi puuttuivat liikennevalojen noudattamatta jättämiseen tiistain ja keskiviikon kestäneen tehovalvontajakson aikana.

Helsingissä sai sakkoja 37 kuljettajaa ja suullisen huomautuksen 25. Helsingin poliisilaitoksen arvion mukaan viimeaikainen vilkas liikenneturvallisuuskeskustelu on parantanut liikennekäyttäytymistä. Sakkoja jaettiin vähemmän kuin vastaavissa tilanteissa aiemmin.

Espoon poliisilaitos puuttui kahden päivän aikana 51 kuljettajan, Vantaan poliisilaitos 13 kuljettajan ja Järvenpään poliisilaitos 24 kuljettajan liikennevalojen noudattamatta jättämiseen. Lähes kaikki saivat sakkoja.
Paikallispoliisin lisäksi myös liikkuva poliisi panosti liikennevalojen noudattamisen valvontaan pääkaupunkiseudulla. Liikkuva poliisi antoi 17 kuljettajalle sakkoa päin punaista ajamisesta.

Tehovalvontajakson aikana poliisi jakoi lukuisia rangaistusvaatimuksia, rikesakkoja ja kirjallisia huomautuksia myös muista liikennerikkomuksista. Myös jalankulkijoiden liikennevalojen noudattamatta jättämiseen puututtiin.
Yleisön palaute tehovalvonnasta oli pääasiassa myönteistä. Poliisi jatkaa tehostettua risteysajovalvontaa taajamissa syksyn ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.