Mainos

Liikennevalistus lopettaa taloussotkujen takia

Väärinkäytöksistä epäillään rahastonhoitajan ja toiminnanjohtajan tehtäviä hoitanutta henkilöä.

Suomen Liikennevalistus ry lopettaa toimintansa varojen katoamisen vuoksi. Yhdistyksen parisataa työntekijää irtisanotaan. Yhdistyksen rahoja on kateissa huomattava määrä. Pelkästään vuodelta 1999 on löydetty satojen tuhansien markkojen epäselvyydet.

Väärinkäytöksistä epäillään rahastonhoitajan ja toiminnanjohtajan tehtäviä hoitanutta henkilöä. Yhdistyksen perustajiin kuuluneen henkilön toimista on meneillään poliisitutkinta.

Liikennevalistuksen hallitus päätti toiminnan lakkauttamisesta tiistaina. Yhdistyksen asianajajan Janne Vuorilahden mukaan epäselvyydet tulivat hallitukselle täytenä yllätyksenä ja sen jäsenet ovat hyvin pahoillaan tapahtuneesta.

-Hallitus päätti toiminnan lopettamisesta nykymuodossaan niin nopeasti kuin mahdollista, koska jatkamiselle ei ole edellytyksiä. Yhdistyksen tuoteidea on kuitenkin hyvä, ja se varmasti säilyy jossain muodossa. Pyrkimyksenä on jatkaa sen pohjalta mahdollisimman pian.

Vuonna 1992 perustettu Liikennevalistus on pyörittänyt muun muassa kustannustoimintaa. Päätuotteita olivat Lapsi Liikenteessä -lehti sekä opetuskansiot.

Noin kahdestasadasta työntekijästä valtaosa on on ollut provisiopalkkaisia puhelinmyyjiä. Kuukausipalkkaisia työntekijöitä on ollut toiminnanjohtajan lisäksi alle kymmenen. Toimistoja oli kuudella paikkakunnalla.

Taloussotkut paljastuivat verotarkastuksessa. Verottaja on tarkastanut vasta vuoden 1999 tilit.

Asianajaja kertoo, että nyt paljastuneista sotkuista huolimatta yhdistys on pyörittänyt oikeaa toimintaa ja esimerkiksi sen tuottama tasokas opetusmateriaali on kelvannut monille kouluille.

Yhdistyksen kokonaistuotto oli viime tilinpäätöksen mukaan 3,5 miljoonaa euroa, josta lähes 70 prosenttia käytettiin valistukseen. Kampanjaa rahoitettiin julkaisuilla, lahjoituksilla, sponsoroinnilla, jäsenmaksuilla ja tapahtumilla.

Hallitukseen ovat kuuluneet ex-jääkiekkoilija Jukka Tammi ja toimittaja Esko Riihelä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 23.08.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.