Mainos

Liikennevaliokunta tuskastui hallituksen toimettomuuteen tieinvestoinneissa: "Täysin käsittämätöntä"

Liikennevaliokunnan puheenjohtaja Martti Korhonen (vas) arvostelee kovin sanoin hallitusta siitä, että Suomen maantieverkosto on päästetty rapautumaan viime vuosien aikana.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Korhosen mukaan kyse ei ole rahan vaan tahdon puutteesta.

- Liikenneväylien kunnossapidossa ei ole kysymys kustannuksesta vaan investoinnista. Ilman toimivaa maantieverkostoa ei Suomessa voi olla teollisuutta eikä työpaikkoja, Korhonen muistuttaa.

Korhonen luonnehtii tämän hetkistä tilannetta ”täysin käsittämättömäksi”.

- Suomessa pystyttiin rakentamaan 1800–1900–lukujen vaihteessa rautatiet ja sotien jälkeen puolestaan maantiet. Nyt olemme tilanteessa, missä niitä ei saada pidettyä edes yllä, hämmästelee Korhonen.

Liikenneväylien hoitaminen on ennen muuta turvallisuuskysymys, korostaa Korhonen.

- Esimerkiksi tällä hetkellä keskikaiteita ei juuri rakenneta, mikä olisi liikenneturvallisuuden kannalta äärimmäisen tärkeää. Liikenneturvallisuus ei ole Suomessa tällä hetkellä kohdallaan. Suomi ei tule tällaisella politiikalla pääsemään siihen tavoitteeseen, mikä vakavien liikenneonnettomuuksien ehkäisemiseksi on asetettu.

Liikennevaliokunnan puheenjohtajan toimiva Korhonen sanoo valiokunnan kirjanneen Suomen maanteiden ongelmat useaan otteeseen. Korhosen mukaan ongelmana on se, ettei liikennevaliokunnalla ole rahoja, vaan ne ovat valtion ja valtiovarainministeriön takana.

- Olisi ehkä syytä miettiä jossain vaiheessa sitä, toimiiko järjestelmä, missä asiantuntijavaliokunta tutkii ja perehtyy asiaan hyvin tarkasti, mutta rahat kohteeseen ohjautuvat aivan muuta reittiä pitkin.

(MTV3)

Katso Martti Korhosen haastattelu: (Huomenta Suomi 22.9.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.