Mainos

Liikennettä rajoitettiin Pekingissä

Olympiakaupunki Pekingissä on otettu tänään käyttöön uudet liikennerajoitukset, joilla pyritään vähentämään ilmansaasteita ja lisäämään liikenteen sujuvuutta.

Rajoitusten mukaan autolla, jonka rekisterinumero päättyy parilliseen lukuun, saa ajaa vain parillisena päivänä. Parittomana päivänä auto joutuu seisomaan parkissa.

Ensimmäisen päivän perusteella liikennerajoitukset tuntuivat toimivan, sillä liikenne sujui mallikkaasti ja paikoitellen se oli jopa väljää. 17 miljoonan ihmisen ja kolmen miljoonan auton kaupungissa tällainen on peräti kummallinen ilmiö.

Uudet säännöt miellyttävät eniten takseja, joita rajoitukset eivät koske.

- Ajaminen sujuu todellakin paljon nopeammin kuin ennen. Nyt voin ajaa matkustajan suoraan asiakkaan pyytämään kohteeseen eikä ruuhkia ole, mikä säästää myös paljon aikaa, kiittelee pekingiläinen taksinkuljettaja Cui Kejing.

Viime vuoteen verrattuna helpotusta kisaturisteille tuovat myös uudet metrolinjat, joista osa on jo käytössä. Myös polkupyörien myynti on kasvanut selvästi.

Olympialaisten lisäämät rajoitukset ja kontrolli eivät kuitenkaan miellytä kaikkia: miljoonat ulkopaikkakuntalaiset, siirtotyöläiset ja opiskelijat on häädetty kaupungista pois kisojen ajaksi. He näkevät kisaloiston ja kättensä työt vain television kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.