Mainos

Liikennesäätiedotteet palvelevat autoilijoita

Talvisen liukkaat kelit ovat tänä syksynä aiheuttaneet autoilijoille ongelmia normaalia aikaisemmin koko maassa. Ennätyksellisen kylmä lokakuu onkin korostanut Internetissä nähtävillä olevien liikennesäätiedotteiden merkitystä.

Ilmatieteen laitoksen ja Tiehallinnon ylläpitämien tiedotteiden tarkoituksena on auttaa autoilijoita varautumaan kelin aiheuttamiin viivytyksiin ja vaaroihin.

Liikennesäästä pääteillä tiedotetaan kolmesti vuorokaudessa, tarvittaessa useamminkin. Ennusteen pituus on 24 tuntia, ja sen aluejako noudattelee maakuntien rajoja. Ennusteissa keli jaetaan normaaliin, huonoon ja erittäin huonoon ajokeliin.

Normaalin kelin aikana liikenteen arvioidaan sujuvan tavanomaisin talvinopeuksin. Huonon ajokelin aikana näkyvyyttä ja ajamista haittaavat lumisade tai tienpintojen liukkaus. Silloin ajonopeuksia on alennettava jonkin verran. Erittäin huonon kelin vallitessa esiintyy esimerkiksi jäätävää sadetta, jonka aiheuttamaa liukkautta ei ehditä torjua tai niin runsasta lumisadetta, ettei aurauskalusto riitä sen puhdistamiseen. Ajonopeuksia on alennettava huomattavasti ja kaiken kaikkiaan ajamista tulisi välttää.

Liikennesäätiedotteet löytyvät Ilmatieteen laitoksen ja Tiehallinnon sivuilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.