Mainos

Liikenneruuhkan syntipukki löytyy usean kilometrien takaa

Useat juhannuksen liikenneruuhkissa olleet autoilijat ihmettelivät sitä, miksi liikenteen nopeus jonoissa eteni hyvin epätasaisesti. Syy siihen löytyy kilometrien takaa.

– Kymmenien kilometrien autojonossa on aina hyvin erilaisia nopeuksia. Siellä ei sitten tarvitse olla kuin yksi kohta, joka alkaa tökkiä. Jos jonossa oleva auto kääntyy vaikkapa oikealle tai pahimmassa tapauksessa vasemmalle ja odottaa tilaa kääntymiselle, jono pysähtyy samanaikaisesti auton takana. Se vuorostaan vaikuttaa aikaviiveellä useita kilometrejä taaksepäin ja nopeus jonossa alkaa pumppaamaan, Liikenneviraston liikennekeskuksen päällikkö Juha Alikoivisto kertoo.

Juhannusliikenteessä koettiin myös onnettomuuksia, joissa raskaita ajoneuvoja oli kaatunut tien laitaan. Tuota seurasi tilanne, joissa vain yksi ajokaista oli käytössä ja se vaikeutti tilannetta entisestään. Jonojen eteneminen pysähtyi tuolloin monin paikoin kokonaan.

– Kun tiellä ei enää ole ongelmia ja kumpikin kaista alkaa vetää, niin kuljettajille tulee usein tunne, että missäs nyt ne kaikki autot ovat. Yleensä ruuhkat purkautuvat yllättävän nopeasti ja silloin ollaan takaisin normaalitilanteessa, Alikoivisto jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.