Mainos

Liikenneministeriön kiistahankkeet budjettiriiheen

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen mielestä parkkimaksu olisi tienkäyttömaksua käytännöllisempi ratkaisu itärajan rekkaliikenteelle.

Vaalimaan rekkaparkki ja eräät muut liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) toivomat liikenneinvestoinnit jäävät hallituksen budjettiriihessä soviteltaviksi. Hankkeista ei löytynyt sopua valtiovarainministeriön ja LVM:n kahdenvälisissä neuvotteluissa tänään.

Budjettiriihessä käsiteltäviksi jäävät E18-tien uudistaminen ja hankkeeseen sisältyvä 5 miljoonan euron suunnitteluraha. Myös Vaalimaalle suunnitellun rekkaparkin kohtalo on auki, kerrottiin ministeriöstä. Rekkaparkin kustannusarvio on 24 miljoonaa euroa.

LVM jää yhä kaipaamaan myös rahaa vähäliikenteisen Savonlinna-Huutokoski-rataosuuden korjaukseen. Ministeriö pitää rataa tärkeänä puuhuollon ja kuljetusten kannalta. Rataremontti maksaisi 42 miljoonaa euroa.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ja liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) toivat neuvottelujen päätteeksi julki vakavan huolensa viime aikoina esiin tulleiden, jo päätettyjen liikennehankkeiden kustannusarvioiden ylityksistä.

Ministeriöt selvittävät tapahtuneita kustannusylityksiä vielä yhdessä ennen hallituksen budjettiriihtä. Ministeri Vehviläinen asetti jo viime viikolla selvitysmiehen tutkimaan liikenneväylähankkeiden kustannusarvioiden toteutumista ja kustannuksia.

Väyrynen ehdottaa parkkimaksuja rekkaparkkiin

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen ehdottaa liikennöitsijöiltä perittäviä pysäköintimaksuja itärajalle suunniteltuun rekkaparkkiin.

Rekkaparkin rakentamista käsitellään budjettiriihessä kuun lopulla.

Väyrynen pitää pysäköintimaksua parempana vaihtoehtona kuin aiemmin ehdotettua tienkäyttömaksua.

- Tienkäyttömaksu on muodollisesti ongelmallinen, mutta tällainen parkkimaksu voidaan asettaa. Kun kyseessä ovat arvokuljetukset, niin kyllä niillä liikennöitsijöillä on varaa tällainen maksu maksaa, Väyrynen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.