Liikenneministeriö: Päästöt kuriin

Liikennealan uuden ympäristöohjelman mukaan liikenteen kasvihuonekaasujen päästöt saavat olla vuonna 2010 korkeintaan vuoden 1990 tasolla.

Autoliikennetta

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen esitteli ohjelman tänään Helsingissä. Liikenteen kasvua yritetään hillitä muun muassa maankäytön suunnittelulla ja ohjaamalla kulutusvalintoja vero- ja maksupolitiikalla. Ohjelma esimerkiksi edellyttää vähän kuluttavien autojen suosimista ja liikenteen energiansäästön edistämistä. Ympäristöohjelma sisältää myös ehdotuksia siitä, miten tietoyhteiskunnan tarjoamilla keinoilla, kuten etätyöllä ja sähköisellä asioinnilla, voidaan vähentää liikkumista.

Liikenneministeriön tilaisuudessa julkistettiin myös yhteistyösopimus, jossa Suomen kuorma-autoliitto, kauppa- ja teollisuusministeriö sekä liikenneministeriö sopivat energiansäästöä edistävistä toimista. Sopimuksen tavoitteena on saada alan yritykset mukaan energiansäästötalkoisiin niin, että kuljetusten energiakustannukset alenevat vuoden 1995 tasosta 10-15 prosenttia seuraavan kymmenvuotiskauden aikana.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat