Mainos

Liikenneministeriö: Kuukausittaisille puhelumaksuille vaihtoehtoja

Liikenneministeriö vaatii vaihtoehtoja kuukausimaksuun liitetyille puhelumaksuille.

Ministeriön tietoon on tullut, että eräät teleyritykset ovat ottaneet tai ottamassa käyttöönsä hinnoittelun, jossa teleliittymän kuukausimaksuun sisältyy tietyn määrän edestä paikallispuheluja.

Menettely on sallittua vain, jos käyttäjän saatavilla on myös sisäinen laskutusvaihtoehto, jossa liittymis-, perus- ja käyttömaksut peritään erikseen ja eritellään selvästi laskutuksessa. Liikenneministeriö on pyytänyt teleyrityksiltä selvitykset asiasta elokuun alkuun mennessä. Selvityksistä tulee ilmetä, miten ja missä aikataulussa yritykset aikovat muuttaa laskutusjärjestelmiään teletoiminnan säännösten mukaiseksi.

Kymmenkunta yritystä tarjoaa nyt asiakkailleen kuukausimaksuun sisällytettyjä paikallispuheluita. Kyse on liittymistä, joiden kuukausittaiseen perusmaksuun sisältyy yleensä 10-20 markan edestä paikallispuheluja.

Maksut hyvitetään käyttäjälle, jos käyttäjä soittaa kyseisen markkamäärän arvosta paikallispuheluita. vähän tai ei lainkaan paikallispuheluita soittava joutuu maksamaan teleyrityksen perimän vähittäismaksun, vaikka puheluita ei olisikaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.