Mainos

Liikenneministeri: Vähemmän byrokratiaa Venäjän rajalle

Venäjän puoleisella rajalla on seitsemän eri viranomaistehtävää, jotka venäläiset ovat luvanneet vähentää kahteen. Liikenneministeri toivoo nopeita toimia. Rekat seisovat Vaalimaalla tälläkin hetkellä 50 kilometrin jonossa.

Suomi on vaatinut Venäjältä toimia loppuvuoden rekkaruuhkien helpottamiseksi.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen liikenne- ja viestintäministeri Anu Vehviläisen mukaan venäläiset ovat jo luvanneet vähentää viranomaisia rajalla, mutta lakia ei vielä ole toimeenpantu.

Venäjän puoleisella rajalla on seitsemän eri viranomaistehtävää, jotka venäläiset ovat luvanneet vähentää kahteen.

Vehviläisen mukaan laki viranomaisten vähentämisestä on luvattu panna voimaan tämän vuoden puolella, joten rekkajonot lyhenisivät mahdollisesti jo tänä vuonna, viimeistään ensi vuoden alussa.

Rekkajono edelleen pitkä

Rekat seisovat edelleen Vaalimaan raja-asemalla. Jono on lyhentynyt hieman aamun aikana. Kotkan ja Haminan välisellä tieosuudella jono on kuitenkin yhä lähes 50 kilometriä.

Helsingin Sanomien mukaan tulli on jopa uhannut sulkea itärajan, jos jonoja ei saada kuriin.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen pitää rajan sulkemista liian voimakkaana keinona.

- Kyllä se on nimenomaan äärimmäinen keino ja me ei olla maan hallituksen keskuudessa keskusteltu tällaisesta keinosta: Tiedän sen, että se oli vuosi sitten jo esillä, kun pohdittiin silloin näitä ruuhkia ja ratkaisuja mutta itse katsoisin, että meidän pitäisi kääntää kaikki kivet näiden ruuhkien ratkaisemiseksi ennekuin mennään tällaiseen rajan sulkemiseen, koska se vaikeuttaa myös meidän oman elinkeinoelämän toimintaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.