Mainos

Liikenneministeri: Talvinopeudet kelin mukaan

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk) voisi nostaa pääteiden talvinopeusrajoituksia. Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut Vehviläinen sanoi pitävänsä ongelmallisena sitä, että talvinopeusrajoitukset ovat pysyviä, vaikkei ajokeli sitä aina vaadi.

- Meillä on niin pitkä talvi ja sinne väliin osuu ajanjaksoja, jolloin tiet ovat erittäin hyväkuntoiset ajaa, lähes kesäolosuhteissa. Haluaisin joustoa näihin rajoituksiin, Vehviläinen toteaa MTV:n uutisille.

Vehviläisen mukaan joustoilla voitaisiin helpottaa muun muassa tiettyinä aikoina esiintyviä ruuhkia, kun sää sen sallii.

- Esimerkiksi vuosi sitten pääsiäisen aikaan Lapissa paikallinen ELY.n asiantuntija ehdotti, että nopeusrajoituksia alennettaisiin, jotta liikenne oltaisiin saatu sujuvammaksi. Mutta tämä ei ollut mahdollista.

Kauko-ohjausta

Talvinopeusrajoitusten muuttaminen kelin mukaan vaatisi kauko-ohjattavien nopeusrajoitusnäyttöjen asentamista kaikille Suomen pääteille. Niiden avulla esimerkiksi moottoriteiden tuntinopeus voitaisiin nostaa kelin salliessa 120 kilometriin tunnissa.

- Taloudellisista syistä näyttöjen lisääminen kaikille Suomen pääteille ei ole välttämättä mahdollista, Vehviläinen toteaa.

Hän kannattaa kuitenkin elektronisten nopeusnäyttöjen lisäämistä jatkossa.

- Mielestäni siihen suuntaan on mentävä, jos tätä joustavuutta halutaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.