Mainos

Liikenneministeri haluaa rekkaparkin maksulliseksi

Pahimpia ruuhkia itärajalle odotetaan tälle ja ensi viikolle. Tukkoisinta on Lappeenrannan ja Imatran seudulla, E18-tiellä ja kuutostiellä.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) kannattaa Vaalimaalle rakennettavan rekkaparkin maksullisuutta.

Ministerin mielestä Venäjälle suuntautuvan kauttakulkuliikenteen kasvu tänä vuonna osoittaa, että pysäköintialueen rakentamisella on kiire. Vehviläinen puuttui asiaan eduskunnan budjetin palautekeskustelussa.

- Rekkaparkki-investointi maksaa 24 miljoonaa euroa. Pidän oikeana, että myös parkin käyttäjät osallistuvat sen kustannuksiin, siksi kannatan rekkaparkin maksullisuutta. Aion kiirehtiä tarvittavaa lainsäädäntöä siten, että maksu voidaan ottaa käyttöön rekkaparkin valmistuttua vuoden päästä, Vehviläinen linjasi.

Kertamaksu on todennäköisesti kymmenen ja kahdenkymmenen euron välillä.

Vaalimaan rekkaparkkiin mahtuu noin tuhat autoa. Alue tulee käyttöön jouluksi 2008 ja valmistuu lopullisesti vuoden 2009 aikana.

Musta joulu helpotus poliisille

Mustasta joulusta voi löytää jotain hyvääkin. Itärajan rekkajonoja paimentavalle poliisille nykyinen keli on parempi vaihtoehto kuin lumipyry.

Komisario Mika Kuitunen Haminan poliisista kertoo, että ennätyspitkiin jonoihin on kelistä riippumatta varauduttu.

- Onhan tässä ollut vuosi aikaa harjoitella jonojen hallintaa. Vuosi sitten ollut alkutalven lumimyräkkä oli todellinen haaste, ja jo sitä ennen raskaan liikenteen jonot revähtivät todella pitkiksi.

Tänä syksynä jono on pahimmillaan hätyytellyt 100 kilometrin rajaa. Tuolloin jono Loviisan länsipuolella leveäkaistatiellä ei tosin ollut yhtenäinen, vaan välissä oli autojen mentäviä rakoja. Jonon syyskuun keskiarvo E18-tiellä oli 34 kilometriä.

Kilometrin matkalla on yleensä parkissa kolmisenkymmentä rekkaa, joten kaikkiaan jonossa seisoi keskimäärin noin tuhat rekkaa.

Pahimpia ruuhkia odotetaan taas tälle ja ensi viikolle. Sen jälkeen raskas liikenne tasoittuu ja henkilöliikenne kasvaa. Rajanylityspaikkojen tungosta tasataan ohjaamalla liikennettä Vaalimaan lisäksi Nuijamaalle ja Imatralle.

Tukkoisimmat tieosuudet ovat Lappeenrannan ja Imatran seudulla, E18-tiellä ja kuutostiellä. Poliisi on varautunut siihen, että tienvarsilta löytyy rekoille noin 6000 tilapäistä pysäköintipaikkaa. Parkkimahdollisuuksia on muun muassa Loviisan länsipuolella, Kouvolasta Taavetin suuntaan mentäessä ja Lappeenrannasta Joutsenoon päin johtavalle tieosuudella.

Jouluaikaan Haminan poliisilla on hieman vahvempi miehitys ja myös liikkuvan poliisin Etelä-Suomen-yksiköt ovat varautuneet avustamaan liikenteen ohjauksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.