Mainos

Liikennelakko loppuu asteittain Ranskassa

Liikennelakko on vähitellen loppumassa Ranskassa. Erimielisyyttä on vielä presidentti Nicolas Sarkozyn ajamasta eläkeuudistuksesta.

Ranskan liikennettä yli viikon lamauttanut lakko on loppumassa vähitellen lähipäivinä. Suuri osa lakkoilleista ammattiliittojen paikallisjärjestöistä äänesti töihin palaamisen puolesta tänään.

Valtiollinen rautatieyhtiö arvioi, että kaikki TGV-luotijunat kulkevat normaalisti jo huomenna. Muu raideliikenne palaa entisiin uomiinsa viikonlopun aikana.

Pariisin liikennelaitoksen mukaan huomenna ajetaan jo 70 prosenttia metrovuoroista ja suuri osa bussivuoroista.

Liikennealan ammattiliitot alkoivat taipua lakkojen lopettamiseen, kun neuvottelut kiistellystä eläkeuudistuksesta alkoivat eilen.

Ammattiliittojen edustajat korostivat kuitenkin, että työntekijäpuoli ei hyväksy edelleenkään eläke-etuuksien kaventamista presidentti Nicolas Sarkozyn esittämällä tavalla.

Sarkozy on vakuuttanut pitävänsä kiinni eläkeuudistuksestaan, joka edellyttää 40 vuoden työskentelyä täyden eläkkeen saamiseksi. Nykyään siihen vaaditaan 37,5 vuotta.

Valtiollinen rautatieyhtiö on alustavasti lupaillut omalle henkilöstölleen erilaisia hyvityksiä kuten lisäpalkkaa eläkeikää lähestyville työntekijöille.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.