Liikennekuolemissa selkeä muutos – nämä seikat vaikuttaneet

Liikennekuolemia on sattunut alkaneena talvena selvästi viime vuoden vastaavaa aikaa vähemmän.

Liikenneturvasta kerrotaan, että marraskuun alusta tähän päivään mennessä on liikenteessä kuollut lehtitietojen mukaan vain 16 ihmistä.

Viime vuonna marras- ja joulukuussa liikenteessä sai surmansa yhteensä 54 ihmistä.

Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen arvioi, että liikennekuolemia ovat vähentäneet tiedotus ja silminnähden vaikea keli.

– Keliolosuhteet varsinkin joulukuussa ovat olleet varsin lumiset. Näistä on erittäin voimakkaasti tiedotettu ja annettu liikennevaroituksia. Varmasti kuljettajat ovat osanneet ottaa tämän hyvin huomioon.

– Lumisade huonontaa ajo-olosuhteita konkreettisesti niin paljon, että sen ottaa helpommin huomioon kuin esimerkiksi petollisen liukkauden. Kun lunta tulee taivaan täydeltä ja näkyvyys on huono, niin silloin nopeudetkin putoavat ihan luonnostaan.

Joululiikenne mahdollisesti rauhallista

Valtosen mukaan hyvällä tiedotuksella saadaan aikaiseksi, että matka voidaan jättää tekemättä tai sitä voidaan siirtää.

– Voidaan tehdä myös etäpäivä kotona, jos keliolosuhteet ovat huonot.

Valtosen mukaan joululiikenne saattaa olla tänä vuonna rauhallista.

– Siinä on mahdollisuus, että kun pyhät ovat pitkät, niin silloin otetaan pidempi vapaa. Ollaan ehkä vähän rauhallisemmin yhdessä paikassa. Ei ole pakko pitää niin kovaa kiirettä joulunviettoon, kun on enemmän vapaata.

Liikenneturvasta kerrotaan, että tämän talven lukemat ovat hyvin lähellä kaikkien aikojen alhaisimpia liikennekuolemalukuja marras-joulukuussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat