Mainos

Liikennekuolemat aiotaan painaa Ruotsin tasolle

Hallitus pyrkii tehostamaan edelleen liikenneturvallisuutta. Tavoitteena on, että vuoteen 2005 mennessä liikennekuolemien määrä jäisi alle 250:n vuodessa. Näin liikenneturvallisuudessa lähestyttäisiin Ruotsin ja Norjan tasoa.

Tämä tavoite sisältyy periaatepäätökseen, jonka hallitus aikoo tehdä lähiaikoina. Hallitus käsitteli periaatepäätösluonnosta keskiviikkona iltakoulussa.

Keinoina liikenneturvallisuuden parantamiseksi ovat liikenteen kasvun hillitseminen, taajamien turvallisuuden parantaminen, tienkäyttäjien vuorovaikutuksen tehostaminen, rattijuoppouden karsiminen sekä toimet suistumis- ja kohtaamisonnettomuuksien vähentämiseen. Taajamien nopeusrajoitukset ovat hallituksessa aiheuttaneet jonkin verran puhetta. Periaatepäätöksessä lähdetään siitä, että taajamiin aiotaan kehittää porrastettujen nopeusajoitusten järjestelmä, jossa nopeusrajoitukseen vaikuttavat kevyen liikenteen määrä ja ympäristön liikenneturvallisuus. Periaatepäätökseen kirjataan suositus alle 50 kilometrin nopeusrajoituksesta keskustoissa ja asuntoalueilla.

Kevyen liikenteen väylien ja alikulkujen määrää on tarkoitus lisätä ja risteämiskohtia autoliikenteen kanssa parannetaan. Pääteiden kuntoa parannetaan ja selvitetään mahdollisuuksia ottaa käyttöön kelin mukaan vaihtuvia nopeusrajoituksia. Nopeusvalvontaa tehostetaan, ja poliisille aiotaan luoda yhtenäinen valvontakäytäntö.p> Edellinen periaatepäätös liikenneturvallisuudesta on vuodelta 1993. Siinä tavoitteeksi asetettiin, että liikennekuolemien määrä laskee vuoteen 2000 mennessä puoleen vuoden 1989 määrästä. Liikenteessä kuoli vuonna 1989 kaikkiaan 734 ihmistä. Ennakkotietojen mukaan liikenne vaati viime vuonna 404 uhria.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.