Liikenneasiantuntija: Kouluissa puututtava nuorten ajotapaan

Pitkän uran Helsingin liikennepoliisissa tehnyt, nyttemmin eläkkeellä oleva liikenteen asiantuntija Heikki Seppä kaipaa etenkin koulujen vastuuta nuorten liikennekuolemien ehkäisyyn.

Seppä sanoi MTV:n Seitsemän uutisissa, että kouluissa tulisi saada liikennevalistusta osana opintosuunnitelmaa.

- Kaikki olemme vastuussa siitä, mitä liikenteessä tapahtuu. Nostaisin kuitenkin esiin koulun osuuden, että me todella saisimme liikennekasvatuksen koulun ohjelmaan, vaikka sitä kouluissa vastustetaankin. Valtaosa oppilaista ottaa tämän valistuksen hyvin vastaan, mutta osa suhtautuu siihen niin, että ei kuulu minulle.

Seppä muistuttaa, että nuorten liikennekuolemat ovat olleet suhteellisesti melko vakioita viime vuosikymmenet.

- Ongelmana on, että autojen ja vauhdin ihannoinnista tulee leikkiväline sen sijaan, että auto olisi kulkuväline muiden joukossa.

Seppä muistutti, että surullisista uutisista huolimatta liikenneturvallisuus paranee koko ajan.

- Pitää muistaa, että liikenne on aina arvaamatonta. Tässä näkyi taas se musta puoli. Liikenneturvallisuustyö on pitkäjänteistä työtä ja täytyy vain ponnistella koko ajan eteenpäin. On hyvä muistaa, että liikenneturvallisuus menee kuitenkin koko ajan parempaan suuntaan.

Katso liikenneasiantuntija Heikki Sepän haastattelu (Seitsemän uutiset 13.9.2009)

Katso Tuula Malinin raportti Porista ja Liikenneturvan toimitusjohtaja Matti Järvisen haastattelu (Kymmenen uutiset 13.9.2009)

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat