Mainos

Liikenne takkuaa lumipyryn vuoksi

Ajokeli on suurimmassa osassa maata Lappia lukuun ottamatta erittäin huono. Myräkkä on myös katkonut sähköjä eri puolilla Suomea.

Lumisade, liukkaus ja kova tuuli ovat tänään haitanneet liikennettä suuressa osassa Suomea. Tieliikenteen kangertelun lisäksi lumipyry myöhästytti junia ja tuuli jätti pikaliikenteen aluksia satamaan.

Huonosta ajokelistä kärsittiin lähes koko maassa Lappia lukuunottamatta. Onnettomuuksiltakaan ei vältytty, joskaan ainakin eteläisessä Suomessa kolarisuma jäi eilistä pienemmäksi. Suurempia onnettomuuksia ei ollut kuitenkaan tullut hätäkeskusten tietoon iltakahdeksaan mennessä. Erityisen suurissa vaikeuksissa olivat raskaat ajoneuvot, joita juuttui liukkaille teille ja suistui ojaan erityisesti Kaakkois-Suomessa ja Etelä-Savossa.

Etelä-Savossa liikenne ruuhkautui Savonlinnan keskustassa päivän aikana useaan otteeseen, kun rekkoja jäi jumiin Kyrönsalmen sillan länsipäähän. Rantasalmella loukkaantui aamulla yksi ihminen neljän auton kolarissa ja Lieksassa Pohjois-Karjalassa 74-vuotias mies henkilöauton ja linja-auton törmäyksessä.

Lumi hidasti junaliikennettä

Junat myöhästelivät päivän mittaan tuntikausia pääradalla, koska lumisade tukki aamulla vaihteet Tampereen ratapihalla. Toistakymmentä junavuoroa peruutettiin. Vaihdeongelmat myöhästyttivät junia myös Lahden oikoradalla. VR:n arvioi, että junaliikenne palautuu normaaliksi huomisaamuun mennessä.

Osa Tallinnan ja Helsingin välillä kulkevista pikaliikenteen laivavuoroista jäi jälleen ajamatta kovan tuulen vuoksi. Esimerkiksi Tallink perui illan AutoExpress-lähtönsä. Sea Containersin SuperSeaCat-alukset eivät liikennöineet koko päivänä ja Linda Line on perunut kaikki vuoronsa Helsingin ja Tallinnan välillä aina perjantaihin saakka.

Huono sää ei kuitenkaan juuri haitannut lentoliikennettä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Vielä eilen lentoja myöhästeli sään vuoksi jonkin verran.

Sähkökatkoja eri puolilla Suomea

Runsas lumentulo aiheutti lukuisia sähkökatkoksia tänään Kaakkois- ja Itä-Suomessa. Illalla sähköttä oli vielä ainakin 5500 taloutta Kaakkois-Suomessa ja Etelä-Savossa.

Alueen sähköyhtiöistä kerrottiin illalla kello 20:n aikoihin, että korjaukset kestävät ainakin torstaiaamuun saakka.

Kymenlaakson Sähkön asiakkaista oli sähköttä illalla noin 2400. Vikoja korjattiin pitkin päivää, mutta myös lumentulo jatkui. Lappeenrannan Energian miehet työskentelivät mm. Lemin ja Taipalsaaren seudulla. Sähköttä oli noin 900 yhtiön asiakasta.

Etelä-Savossa oli sähköttä yli 2000 Suur-Savon Sähkön asiakasta. Pahimmillaan sähkökatkoista kärsi maakunnassa päivän aikana lähes 5000 taloutta.

Sähkökatkokset koskettivat pariatuhatta asiakasta päivän aikana myös Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa, mutta näillä alueilla viat saatiin korjatuiksi hyvissä ajoin päivän aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.