Mainos

Liikenne- ja viestintäministeriö varoitti tietokoneviruksista

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt suuryrityksille kirjeen, jossa se kehottaa kiinnittämään huomiota tietoturvaan.

Tietokonevirukset huolestuttavat liikenne- ja viestintäministeriötä.

Viranomaiset varoittavat kotimaisia suuryrityksiä ja -yhteisöjä tietokoneviruksista. Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa yrityksille ja yhteisöille kirjeen, jossa kehotetaan kiinnittämään erityishuomiota tietojärjestelmien turvallisuuteen.

Helsingin Sanomien mukaan viestissä varoitetaan, että viruksien vaikutukset voivat "kohdistua myös yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiin ohjausjärjestelmiin". Kyseisiä järjestelmiä ovat ainakin sähkön jakelu, pankkien järjestelmät sekä viesti- ja teleliikenne. Esimerkiksi useiden päivien sähkökatkos kovilla pakkasilla voisi aiheuttaa ruuhka-Suomessa ainakin jonkinlaisen poikkeustilan.

-Pitkään julkisuudessa olleiden tietojen perusteella nyt on ylitetty se kynnys, että katsoimme yritysten varoittamisen tarpeelliseksi, kertoo neuvotteleva virkamies Juhapekka Ristola liikenne- ja viestintäministeriöstä.

-Tämä kirje on ensimmäinen osa Suomen kansallista tietoturvastrategiaa käytännössä, liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Harri Pursiainen puolestaan sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.