Mainos

Liikemies rahoittaa Venäjän oppositiota

Maanpaossa asuva venäläinen liikemies Boris Berezovski sanoo rahoittavansa Venäjän oppositiota, muttei mitään tiettyä ryhmää.

Britanniassa maanpaossa asuva liikemies Boris Berezovski kiistää rahoittavansa Toinen Venäjä -oppositioliikettä, mutta myöntää rahoittaneensa oppositiota yleensä. Hän sanoi tulleensa väärin lainatuksi tänään julkaistussa lehtihaastattelussa. Myös Toinen Venäjä -liike kiistää rahoituksen.

Lisäksi Berezovski toisti näkemyksensä, että presidentti Vladimir Putin on "todellinen vaara lännelle".

Shakkimestari Garri Kasparovin johtama Kremlin vastainen Toinen Venäjä on järjestänyt "toisinajattelijoiden marsseja" Venäjän kaupungeissa. Marssit ovat keränneet enimmillään muutamia tuhansia ihmisiä. Huhtikuussa järjestetyt Pietarin ja Moskovan mielenosoitukset poliisi hajotti väkivaltaisesti.

Berezovski kertoi opposition rahoittamisesta Financial Times -lehden haastattelussa.

- Ilman muuta käytän aikani ja rahani Venäjän opposition tukemiseen, hän sanoi. Berezovski tähdensi myöhemmin Eho Moskvy -radion haastattelussa, ettei hän maininnut lehdelle mitään erityistä järjestöä. Lehti kertoi kuitenkin AFP:lle, että sillä on nauhoitus haastattelusta.

Oppositioliike kiirehti heti kiistämään asian. Liikkeen edustajan mukaan Toinen Venäjä ei ole saanut rahaa Berezovskilta eikä tehnyt hänen kanssaan yhteistyötä.

Kreml ja sitä tukevat tiedotusvälineet ovat toistuvasti sanoneet, että Berezovski ja ulkovallat rahoittavat Toinen Venäjä -liikettä pyrkimyksenä toistaa Venäjällä Ukrainan oranssi vallankumous.

Berezovski sanoi tukevansa Venäjän oppositiota, koska hän ei onnistunut perustamaan omaa oppositiopuoluetta kumppaneidensa, kansanedustajien Sergei Jushenkovin ja Vladimir Golovljovin kuoltua.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.