Mainos

Liikemies kiistää 17 miljoonan jättihuijauksen

Syyttäjän mukaan hollantilais-kanadalainen mies olisi maksanut vain osan ostamistaan osakkeista, mutta pumppasi yhtiön tyhjiin ja katosi.

Hollantilais-kanadalainen liikemies kiistää syyllistyneensä 17 miljoonan euron jättihuijaukseen. Liikemiestä syytetään Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä kavalluksesta. Oikeudenkäynti alkoi tänään.

Epäilty rikos tapahtui jo kymmenen vuotta sitten. Vyyhti liittyy suomalaisen kiinteistöyhtiön InterGlobian osakekauppoihin. Kihlakunnansyyttäjä Hannu Kuusisto katsoo, että mies maksoi vain osan ostamistaan osakkeista mutta pumppasi yhtiön tyhjiin ja katosi.

STT:n tietojen mukaan poliisi nappasi liikemiehen Hollannista erään tilintarkastustoimiston käytävältä. Hänet vangittiin viime keväänä Helsingin käräjäoikeudessa. Syytteeseen mies vastaa vapaalta jalalta.

"Tarkoitus maksaa kauppahinnat"

Oikeudessa liikemiehen puolustus vetosi siihen, että kauppojen jälkeen hän uskoi yhtiönsä omistavan InterGlobian ja määräysvallan. Puolustuksen mukaan syytetyn oli tarkoitus maksaa kauppahinta.

Syyttäjä puolestaan pitää tekoa tahallisena ja vaatii miehelle kolme vuotta vankeutta.

Jutussa asianomistajana on InterGlobian konkurssipesä, jonka syyttäjä katsoo kokeneen suurmenetykset. Yhtiö omisti muun muassa paljon kiinteistöjä eri puolella maailmaa. Kuusiston mielestä liikemies hankki niukan osake-enemmistön InterGlobiasta sekä yhtiön hallituksen puheenjohtajan aseman ja läheispiirilleen kaikki hallituksen muut paikat. Sen jälkeen hän ryhtyi syyttäjän mukaan hyväksikäyttämään asemaansa ja siirsi InterGlobian varallisuutta omaan intressipiiriinsä.

Jutun käsittely jatkuu käräjillä vielä huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.