Mainos

Liikemiehelle kolme vuotta vankeutta jättihuijauksesta

Hollantilais-kanadalainen liikemies sai maanantaina kolmen vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen törkeästä kavalluksesta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Abraham Frederik Benjaminsin maksamaan lisäksi korvauksia 11,6 miljoonaa euroa korkoineen.

Jättimäinen 17 miljoonan euron huijaus tapahtui jo yli kymmenen vuotta sitten. Vyyhti liittyy suomalaisen kiinteistöyhtiö Interglobian osakekauppoihin.

Syyttäjän mukaan mies maksoi vain osan ostamistaan osakkeista, pumppasi yhtiön tyhjiin ja katosi. Mies saatiin Suomeen kuultavaksi vasta luovuttamismenettelyn avulla. Hänet vangittiin viime keväänä, mutta hän vastasi joulukuussa syytteisiin vapaalta jalalta.

Käräjäoikeus katsoi, että anastuksen kohteena on ollut suuri määrä varoja. Miehen toiminnan seurauksena kiinteistöyhtiö on menettänyt kaiken omaisuutensa ja joutunut konkurssiin, joten teolla on aiheutettu erityisen tuntuvaa vahinkoa.

Käräjäoikeuden mukaan tekoa on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä. Oikeus piti kavalluksen suunnitelmallisuutta perusteena koventaa rangaistusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.