Mainos

Liike- ja toimistorakentamisen lupamäärä tuplaantui

Rakennuslupia myönnettiin maaliskuussa kaikkiaan 3,9 miljoonan kuutiometrin verran, mikä oli 15 prosenttia vuodentakaista enemmän.

Liike- ja toimistorakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli lähes kaksinkertainen viime vuoden maaliskuuhun verrattuna, selviää Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista. Kaikkiaan liike- ja toimistorakennuksille myönnettiin lupia yli miljoonan kuutiometrin edestä. Lisäystä vuoden takaiseen tuli neljänneksen verran. Neljä viidesosaa liike- ja toimistorakennusluvista annettiin pääkaupunkiseudulla.

Sen sijaan teollisuus- ja varastorakennusten sekä maatalousrakennusten lupakuutiot vähenivät viime vuoden maaliskuun tietoihin verrattuna. Maatalousrakennuksissa lasku oli 20 prosenttia, teollisuus- ja varastorakennuksissa kymmenen.

Tammi-maaliskuussa koko uudisrakentamiseen lupia myönnettiin runsaan yhdeksän miljoonan kuutiometrin edestä eli seitsemän prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Kaikkiaan yli 8 500 uutta asuntoa sai rakennusluvan tammi-maaliskuussa, mikä oli 10 prosenttia edellisvuotista enemmän.

Kun rivitalo- ja kerrostaloasuntojen lupamäärät kasvoivat, omakotiasunnoille lupia myönnettiin vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.