Mainos

Liikanen: Yhteisellä talletussuojalla ei ole kiirettä

Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen mukaan EU:n yhteisellä talletussuojalla ei ole kiirettä. Liikanen arvioi, että kiireellisemmin olisi toteutettava yhteinen pankkivalvonta ja sijoittajien vastuu.

– Ei kannata jarruttaa niitä kahta palaa, kun ne eivät välttämättä edellytä sitä kolmatta, Liikanen sanoi eduskunnan talousvaliokunnan julkisessa kuulemisessa.

Liikasen mukaan talletussuojassa on paljon ongelmia. Hän korosti, että kukaan ei oleta, että yksi maa ottaisi toisen maan menneitä syntejä kannettavakseen.

– Jos rakennetaan tulevaisuudessa jotain samoilla säännöillä, joita yhdessä valvotaan, se on toinen asia, Liikanen sanoi.

Liikasen mukaan hänen johtamassaan EU:n komission korkean tason työryhmässä on pohdittu, tarvitaanko pankkikriisin takia pankkeihin rakenteellisia uudistuksia, ja missä asioissa on edettävä. Työryhmän työ valmistuu vajaan kahden viikon kuluttua.

Liikasen mukaan EU:ssa tarvitaan pankkiunionia, mutta se ei saa olla tulonsiirtojen vaan riskien hajautuksen väline. Pankkiunioniin ei kuulu myöskään pankkituki.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.