Mainos

Liikanen: Yhteinen kurinpitoelin EU-insituutioihin

EU-komissaari Erkki Liikanen katsoo, että Euroopan unionin sisäinen kurinpitomenettely on uudistettava. Liikasen mukaan EU:n instituutioilla pitäisi olla yhteinen kurinpitoelin. Liikanen esitti näkemyksenä vastatessaan europarlamentaarikkojen kysymyksiin tänään Brysselissä.

Komissaari Liikasta kuulusteltiin suullisesti kolme tuntia tilaisuudessa, joka järjestetään erikseen kaikille komissaariehdokkaille. Liikanen sanoi kuulemisen jälkeen, että tilaisuus oli vaikeampi kuin viisi vuotta sitten. -Kolme tuntia on aikamoinen prässi. Olen aivan poikki. Se oli kova tentti, Liikanen totesi. Liikasen mukaan kysymykset olivat vakavia ja joukossa oli aiheita laajalta alueelta, myös vaikeita asioita.

-On erittäin vaikea sanoa, mitä tulee olemaan esimerkiksi television ja Internetin rooli tulevaisuudessa, Liikanen totesi. Liikaselta kysyttiin lähinnä hänen tulevaan toimialaansa eli teollisuuteen, yritystoimintaan, tietoyhteiskuntaan ja matkailuun kuuluvia asioita. Liikaselta tivattiin myös hänen vastuutaan vanhan EU-komission eroon johtaneista tapahtumista ja hallinnon epäselvyyksistä.

Liikanen kertoi varautuneensa kaikenlaisiin kysymyksiin, myös ikäviin. Hän ei halunnut itse arvioida onnistumistaan kuulustelussa. Liikanen totesi kuulusteluissa kurinpitomenettelystä, että nykyinen kurinpitoelin tarvitsisi ulkopuolisia asiantuntijoita kuten tuomareita jäsenikseen. Myös syytöksen esittäjän pitäisi olla aina paikalla. Liikanen nimitettiin teollisuuskomissaariksi kesäkuussa, mutta uusi komissio voi aloittaa virallisesti toimintansa vasta syyskuun puolivälissä EU-parlamentin äänestettyä komission hyväksymisestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.