Mainos

Liikanen: Valtioapu teleyritykselle ei auta alan taantumaan

EU-komissaari Erkki Liikasen mukaan suora valtioapu yritykselle ei auta telealan taantumaan, vaan sijoittaminen tutkimus- ja kehitystyöhön. Tähän on EU-komissio satsaamassa rahaa miljardeja euroja lähivuosina.

Liikanen ei myöskään lupaa jäsenmaille mitään uutta telealaan liittyvää lainsäädäntöä, jolla voitaisiin parantaa vaikeuksissa olevan alan kilpailunäkymiä. Hänen mukaansa ensi vuoden kesäkuun lopulla alusta voimaan tuleva yhtenäinen telealan säännöstö ei kaipaa lisukkeita.

EU:n telealan ministerit esittivät viime viikolla uutta lainsäädäntöä komissiolle myönnytyksenä Ranskalle. Muut maat kun eivät suostuneet Ranskan painostukseen saada taloudellista tukea alan yrityksille.

Liikanen vakuutti Brysselissä tänään, ettei uutta lainsäädäntöä tarvita ainakaan hänen komissaariaikanaan, joka päättyy vuonna 2004. Liikasen vastaus tyydyttänee mm. Britanniaa ja Pohjoismaita, jotka eivät halua teleyritysten hukkuvan EU-säännösten hetteikköön.

EU-komission mukaan teleala ei ole aivan alamaissa Ranskan väitteistä huolimatta. Kasvua on, mutta se on hitaampaa kuin kiivaimman buumin aikana.

Komisaari Liikanen muistutti myös läntisen Euroopan monopoliyhtiöille, että hakijamaissa ja mm. Romaniassa on ymmärretty vapaan kilpailun merkitys. Romanian teleyhtiön edustaja oli todennut tässä hiljan Liikaselle, että "sen valtion täytyy olla todella rikas, jonka on varaa pitää monopoliyhtiöitä."

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.