Mainos

Liikanen vahvin ehdokas Suomen Pankin johtoon

EU-komissaari Erkki Liikanen on vahvin nimi Suomen Pankin pääjohtajaksi. MTV:n uutisten tietojen hallituspuolueet rakentavat virkapakettia, joka hyvittäisi keskustaa.

Hakuaikaa Suomen Pankin johtoon on jäljellä tasan viikko. EU-komissaari Erkki Liikasen myötä Suomen Pankin johtokuntaan tulisi kaksi sosiaalidemokraattia, mutta keskustaa suostutellaan nimityksen taakse tulossa olevilla muilla virkanimityksillä ja Matti Louekosken eläkkeelle jäämisellä.

Paikkaa hakeneiden nimet ovat selvillä ensi tiistaina. Jo samana iltana Suomen Pankin pankkivaltuusto puntaroi ehdokkaiden ansioita.

Jos EU-komissaari Erkki Liikanen hakee paikkaa, hän on MTV:n uutisten tietojen mukaan enemmän kuin vahvoilla. Poliittinen sopu nimityksestä on pitkällä.

MTV:n uutisten tavoittama Liikanen ei halunnut tänään kommentoida asemaansa.

Toinen vahva ehdokas on yhä myös pääjohtaja Sixten Korkman, joskin Liikasen mahdollisuuksia pidetään parempina.

Kauppatavarana komissaarin paikka?

Jos Liikanen valitaan Suomen Pankkiin, keskusta jää odottamaan hyvitystä. Ensimmäisenä kauppatavarana on tulevan EU-komissaarin paikka. Jos Suomi ei saa Lipposen tavoittelemia korkeita EU:n johtotehtäviä, keskusta herää vaatimaan niin sanotun rivikomissaarin paikkaa itselleen. Nimikin on valmiiksi mietitty: pääministerin talouspoliittinen erityisavustaja Olli Rehn.

Pikapuoliin jakoon tulee myös kaksi ykköstason kansliapäällikön paikkaa: ensin on eläkeiäissä liikenneministeriön Juhani Korpela, sitten opetusministeriön Markku Linna.

Pankkivaltuusto aikoo joka tapauksessa tehdä valinnan nopeasti. Se tekee esityksen valtioneuvostolle ja lopullisesti ehdokkaasta päättää tasavallan presidentti. Mahdollisesti nimitys tehdään toukokuun alussa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.04.2004).

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja