Mainos

Liikanen: Kilpailukykyinen ADSL-maksu alle 40 euroa

Saksassa on Euroopan unionin edullisimmat ADSL-yhteydet, ilmenee EU:n komission tuoreesta vertailusta. Hinnat vaihtelevat kuitenkin suuresti jäsenmaiden välillä.

Suomen tietokoneiden ADSL-yhteyksien kuukausimaksut ovat unionin maiden keskitasoa. EU:n teollisuuskomissaarin Erkki Liikasen mukaan ADSL-yhteyden kilpailukykyinen hinta on runsaan 20 ja 40 euron välillä. Sen verran ovat tällä hetkellä alimmat kuukausihinnat unionin alueella.

-Sanoisin, että tuo haarukka on kansainvälisesti kilpailukykyinen. Ei ole komission asia määrätä, mikä on hinta on oikea. Mutta tuolla tasolla ollaan jo tilanteessa, jossa eurooppalaisia hintoja ei voida pitää kovin korkeina, Liikanen sanoi tänään Brysselissä.

Liikanen korosti, että EU:n komission rooliin ei kuulu hintojen säännöstely. Saksan ohella alimmat ADSL-maksut ovat komission mukaan Belgiassa, Tanskassa ja Hollannissa. Liikasen mainitsemaan haarukkaan mahtuvat vielä Ranska ja Ruotsi, mutta Suomessa hinta nousee yli 40 euron. Vertailuluvut ovat viime vuoden lopulta.

ADSL on tavallista Internet-yhteyttä nopeampi, ja sillä on kiinteä kuukausimaksu riippumatta yhteyden kestosta. ADSL-yhteyksiä on eniten Saksassa, noin kaksi miljoonaa. Belgiassa on tilaajia puoli miljoonaa ja Britanniassa neljännesmiljoona. Kreikassa sitä vastoin kuluttajien saatavissa ei ole laajakaistapalveluja.

Luvut sisältyvät komission tiedonantoon, jonka Erkki Liikanen esitteli tänään Brysselissä. Selvityksessä tarkastellaan, miten jäsenmaat ovat edistyneet Lissabonin tavoitteissa.

EU-maiden johtajat asettivat Lissabonissa keväällä 2000 tavoitteekseen nousta kilpailukykyisimmäksi talousalueeksi maailmassa vuoteen 2010 mennessä. Yhtenä merkittävänä talouden edistäjänä korostettiin nopeita Internet-yhteyksiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.