Mainos

Liikakilot passittavat ruotsalaisia ennenaikaisesti eläkkeelle

Ylipaino vie yhä useamman ruotsalaisen ennenaikaisesti eläkkeelle. Karoliinisen instituutin ja vahinkovakuutusyhtiö Ifin tutkimuksen mukaan lihavat jäävät useammin ennen aikojaan eläkkeelle ja sairastelevat enemmän kuin normaalipainoiset työntekijät.

Selvityksessä kartoitettiin lihavuuden aiheuttamia kustannuksia yrityksille ja yhteiskunnalle. Sen mukaan vuonna 2005 ylipainoon yhteydessä olevat terveysongelmat aiheuttivat yhteiskunnalle noin 1,3 miljardin euron kustannukset menetettyinä työpanoksina.

-Yrityksille koituvia kustannuksia on vaikea laskea. Kyseessä ovat kuitenkin huomattavat summat, jotka kasvavat koko ajan ihmisten lihotessa, kertoi tutkimuksen tekoon osallistunut Carl Östervall vakuutusyhtiö Ifistä.

Tutkimuksessa selvitettiin myös sadan ruotsalaisen pörssiyhtiön asenteita lihaviin työntekijöihin. Kyselyn mukaan yritykset pitävät sairauspoissaolojen vähäistä määrää tärkeänä. Kahdeksan yhtiötä kymmenestä koki, että niillä on velvollisuus auttaa huomattavan ylipainoisia työntekijöitään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.