Mainos

Liikaa saatua opintotukea ehtii vielä palauttaa

Tulorajan ylittymisen vuoksi viime vuonna liikaa saatua opintotukea ehtii vielä palauttaa, jolloin opiskelija välttyy tuen takaisinperinnältä. Viime vuonna opintorahaa tai asumislisää saaneet voivat palauttaa tukea elokuun loppuun asti, sillä eduskunta on päättänyt pidentää vapaaehtoisen palautuksen määräaikaa.

Tuen saajan on täytettävä ilmoitus olosuhteiden muuttumisesta, minkä perusteella Kansaneläkelaitos tai yliopiston opintotukilautakunta lähettää opiskelijalle maksulomakkeen palautusta varten. Kelasta kerrottiin, että ilmoitus on syytä toimittaa elokuun puoliväliin mennessä, jotta palautuksen ehtii tehdä kuukauden loppuun mennessä.

Muutosilmoituslomake on lähetetty heinäkuussa kaikille viime vuonna opintotukea saaneille, ja sitä saa myös Kelan toimistoista. Seuraavien viikkojen aikana ratkaistaan suurin osa opintojaan aloittavien opintotukihakemuksista.

Kelan mukaan ruuhka voi pidentää käsittelyaikoja neljään viikkoon, kun aiemmin kesällä päätöksen on saanut yleensä kolmessa viikossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.