Mainos

Liika suola tappaa miljoonia vuosittain

Pelkästään vähentämällä suolan käyttöä voitaisiin säästää vuosittain miljoonia ihmishenkiä, kertoo tuore tutkimus. Runsas suolan käyttö lisää merkittävästi sydän- ja verisuonitautien riskiä.

Arvostetussa British Medical Journal -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kävi ilmi, että vähentämällä suolan käyttöä voitaisiin välttää vuosittain yli miljoona aivohalvauksen aiheuttamaa kuolemaa ja lähes kolme miljoonaa sydän- ja verisuonisairauksista johtuvaa kuolemaa.

Länsimaissa suolaa käytetään reippaasti yli suosituksen. WHO:n mukaan sopiva määrä suolaa on viisi grammaa päivässä, mutta todellisuudessa suolaa popsitaan päivittäin keskimäärin tuplasti tämän verran. Pudottamalla suolan määrää suositukseen voi aivohalvauksen riskiä pienentää lähes neljänneksellä.

Tutkimuksessa selvitettiin suolan käyttöä sekä sydän- ja verisuonisairauksien esiintyvyyttä tarkastelemalla kolmeatoista vuosina 1966 – 2008 julkaistua tutkimusta, joihin oli osallistunut yli 177 000 ihmistä. Tutkittavia oli seurattu 3,5 –19 vuoden ajan.

Lähde: Ruokatieto

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.